Поштовани будући средњошколци,

Иако ће ваша генерација завршити основну школу у специфичним условима школовања и свега онога што представља најлепши део вашег одрастања, верујемо да ћете дати све од себе и потрудити се да са успехом завршите осми разред и положите завршни испит. Након тога вас очекује још један изазов – избор средње школе, можда прва у низу значајних одлука у вашем животу. Ова одлука најчешће није ни сасвим лака, ни једноставна, а да би била промишљена и права, важне су благовремене, поуздане и детаљне информације.
Да бисте изабрали школу којом ћете бити задовољни и у којој ћете успешно и лако наставити школовање, потребно је размислити о многим стварима, сагледати предности и недостатке појединих избора.

Важно је знати какве су разлике између средњих школа, смерова и образовних профила, који се предмети изучавају у току школовања, како је која школа уређена и опремљена, како се у њој учи и предаје, да ли се у школи организују неке занимљиве ваннаставне активности, какве су могућности за наставак школовања и запослења… После тога је лакше попунити листу жеља.
Од одговора на ова и друга бројна питања (попут одвајања од породице, трошкова школовања и смештаја  у другом граду и сл.) зависи да ли ће вам будућа школа бити пријатно и инспиративно место за боравак, учење, одрастање и дружење.

За школску 2021/22. годину школа је планирала упис у I разред 5 одељења, са следећим образовним профилима:

– архитектонски техничар (30 ученика),

– комерцијалиста (30 ученика),

– техничар за компјутерско управљање (CNC) машина (30 ученика),

– руковалац грађевинском механизацијом (15 ученика),

– оператер основних грађевинских радова (15 ученика) и

– обућар (30 ученика).


Табеларни део Конкурса за упис у I разред средњих школа за школску 2021/22. годину, објављен је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја. План уписа наше школе налази се на 82. страни овог документа (односно на 112. страна Конкурса).

Конкурсом за упис у I разред школска 2021/22. године планиран је упис пет одељења,
са 6 образовних профила III и IV степена.

​Добро дошли у школу у којој све што радимо, радимо срцем!