Поводом 93. годишњице Техничке школе, традиционално смо објавили нови број школског листа “Идеја”, који у виду летописа излази већ 20 година. Лист су покренуле Љиљана Жикић, тадашња директорка школе и Драгана Цвејић Вукић, наставник српског језика и књижевности.
Електронску верзију нашег летописа можете погледати у прилогу. На шездесет страна потрудили смо се да прикажемо шта смо све то радили у протеклој години – озбиљно, креативно, занимљиво; на редовној настави или као ваннаставне активности; у учионици или ван ње; куда смо путовали; из чега смо се све такмичили, у чему смо били најбољи…
Главне и одговорне уреднице листа су Драгана Цвејић Вукић и Јелена Милошевић Петровић, наставнице српског језика и књижевности; технички уредник је Ненад Цорељ; за издавача – Иван Амон, директор школе.

И овогодишња прослава Дана школе није прошла без новог двоброја нашег школског листа. У 36/37. броју “ИДЕЈЕ” покушали смо да представимо што више школских активности које су обележиле ову школску годину.

“ИДЕЈА” – двоброј, јун 2023. године

“ИДЕЈА” – двоброј, јун 2022. године

“ИДЕЈА” – двоброј, јун 2021. године

Школски лист ученика и наставника Техничке школе „ИДЕЈА“ први пут је изашао из штампе јануара 2005. године. Oснивачи и први уредници листа биле су Љиљана Жикић, директор школе, и Драгана Цвејић Вукић, наставник српског језика и књижевности, која је и дала име школском часопису.

У уређивање листа, током година, били су укључени и наставници српског језика и књижевности Јелена Милошевић Петровић, Ивана Богојевић и Бојан Ристић.

Разноврсност и квалитет садржаја школског листа “Идеја” су препознати и награђени II наградом на Републичком конкурсу за најбољи средњошколски лист, јануара 2015. године.

ИДЕЈА – двоброј, јун 2020.

Све претходне бројеве школског листа “Идеја” (почевши од 2008. године) можете пронаћи и прочитати на старом школском блогу: