Школа има три стручна сарадника, педагога, психолога и библиотекара.

Педагог школе је Марина Милошевић, дипломирани педагог.

Школски психолог је Дарко Ранђеловић, дипломирани психолог.

Школа има наставника у звању педагошког саветника Златицу Геров.

Поводом обележавања Светског дана менталног здравља, 10. октобра 2019. године у нашој школи одржане су радионице за ученике, под називом “Емоције и шта са њима“. Циљ радионицa било је упознавање ученика са значењем и важношћу емоција као саставног дела свакодневног живота, са њиховим карактеристикама и начинима препознавања, као и доживљавања. Радионице је водила педагог школе, Светлана Петровић.

Начин преношења порука никад није био разноврснији и занимљивији. Рапидни развој и употреба дигитализације отвара ново поље и канале комуникације на више нивоа. Од едукативног до саветодавног садржаја креирање и дистрибуција порука добија своју креативну ноту. Инспирисани променама и новинама данашњег времена, а у оквиру пројекта „Заједно ка средњој школи“ у коме наша школа учествује од јануара 2020. године, настали су месечни „Школски водичи“ занимљивог садржаја иновативне форме као вид подршке ученицима. Водиче је креирала Светлана Петровић, педагог школе, а ми издвајамо новембарски и фебруарски водич 🙂

Библиотека је место у коме се често окупљамо, организујући разноврсна и занимљива дешавања.

Послове библиотекара у школској 2020/21. години обавља Јелена Милошевић Петровић, наставник српског језика и књижевности и Милена Миловановић, наставник географије.

Два значајна датума: Међународни дан језика и Национални дан књиге, обележили смо у школској библиотеци 28. фебруара 2020. године. Том приликом у госте нам је дошао песник Слађан Илић који је нашим ученицима и наставницима прочитао неколико својих песама написаних на дијалекту. Ученици су имали прилику да учествују и у занимљивој радионици “Најлепши цитати о књигама”. Активностима су се придружили и ученици IV2 који су са наставницом Наташом Аранђеловић на часовима предмета Пословни енглески језик припремили презентације два приручника.
Поводом осамдесетог рођендана ”Политикиног забавника”, у школској библиотеци је 20. новембра 2019. године одржан јавни час. Наши библиотекари, као и ученици и наставници, на овај начин су увеличали јубилеј омиљеног листа свих генерација и упутили ученике да развијају своје читалачке навике.