У понедељак 11. марта у Нишу одржано је Регионално такмичење ученичких компанија југоисточне Србије које је окупило 31 ученичку компанију сачињену од 150 ученика из 11 градова.

Наш град и школу представила је ученика компанија “Мемо” коју чине ученици трећег разреда образовног профила Техничар за компјутерско управљање (CNC) машина: Вукан Јоксимовић, Јанко Николић, Лука Станковић, Михајло Томић и Драгутин Николић уз менторе наставнике, Златицу Геров и Ивану Богојевић.

Ученици компаније “Мемо” су у протеклим месецима осмислили и израдили едукативне игре меморије које су намењене предшколцима и млађим основцима. Оне подстичу код деце развој моторике, вештина, креативност, а пре свега инспиришу учење кроз игру.

Сајам ученичких компанија је одржан у организацији Достигнућа младих Србије и био је идеална прилика ученицима за размену идеја, стицање нових предузетничких искустава и дружење.

На линку https://www.facebok.com/profile.php?id=61554735808057… можете погледати све о нашој Ученичкој компанији и производима.