ОБАВЕШТЕЊЕ o организацији наставе од понедељка 31. јануара до петка 4. фебруара 2022. године

Поштовани ученици, Министарство просвете, науке и технолошког развоја доставило је школама обавештење о одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа која се односи на утврђени модел наставе од понедељка 31. јануара до петка 4. фебруара 2022. године. У овој недељи настава у нашој школи одвијаће се по II моделу. Комбиновање непосредне наставе у школи и наставе на даљину одвијаће се поделом одељења на две групе (А и Б) за часове теоријске наставе, а оне ће долазити у школу по следећем распореду за наредну недељу:

понедељак, 31. јануар – група А

уторак, 1. фебруар – група Б

среда, 2. фебруар – група А

четвртак, 3. фебруар – Б

петак. 4. фебруар – група Б

Код часова вежби и практичне наставе одељења се деле у две или три групе, у складу са наставним планом, а ови часови се реализују непосредно у школи за све ученике.Сатница звоњења је непромењена, а трајање школског часа је 45 минута. У првој смени су ученици III и IV разреда.

Имајући виду заштиту и безбедност ученика током боравка у школи у тренутној епидемиолошкој ситуацији и карактеристике омикрон соја SARS-CoV-2 вируса, Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку о ОБАВЕЗНОЈ употреби заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица за све време током боравка у школи. Ношење заштитних маски је обавезно од момента уласка у школско двориште, до изласка из њега. Ученици који припадају следећим категоријама не присуствују настави:

– ученици који болују од COVID-19 или код којих се постави сумња на COVID-19 у периоду који одреди лекар;

– Ученици који су означени као блиски контакти SARS-CoV-2 позитивних особа и којима је изречена мера карантина у кућним условима.