Такмичење „Европски квиз новца“ одржано је 14. априла ове године, истовремено у 30 европских земаља. У овогодишњем квизу учествовало је 10-оро ученика одељења I/2, образовног профила комерцијалиста, који су показали завидно знање док је Наталија Јеремић остварила одлично 16. место.

Обележавање Европске недеље новца представља заједничку акцију у едукацији деце, омладине, као и опште јавности. Ова иницијатива нам је показатељ колико је важно обезбедити да млади људи од раног узраста буду финансијски свесни и да постепено стичу знања, вештине, ставове неопходне за доношење здравих финансијских одлука и да се оспособе за добро финансијско пословање.

„Изградите своју будућност, будите паметни у погледу новца“ је слоган и званична тема глобалне недеље новца за 2022. годину и указује нам на важност размишљања о сопственој будућности приликом доношења финансијских одлука.

Позивамо вас да на забаван начин, кроз игру, подигнете ниво финансијске писмености, играјте се и вежбајте преко следећег линка https://www.ubs-asb.com/…/evropska-i-svetska-nedelja-novca