Наша екипа у футсалу је освојила прво место на међуокружном такмичењу, одржаном у четвртак, 9.5.2024. године, пред домаћом публиком у хали ОШ “Димитрије Тодоровић Каплар” и остварила пласман на Школске олимпијске игре које ће се одржати у Новом Саду.

Састав екипе: Немања Мишић 4-3, Лука Младеновић 4-4, Коста Живић, Жељко Мијовић, Давид Стојановић 3-4, Михајло Веселиновић, Петар Петровић, Милош Радмановић 3-2, Павле Ђокић 3-3 и Илија Никодијевић 2-3. Екипу је са клупе предводио наставник физичког васпитања Владан Цвејић.

У полуфиналу смо се састали с Техничком школом из Алексинца и наши момци су победили 8:2. Стрелци за наш тим су били: Коста Живић 4, Михајло Веселиновић 2, Жељко Мијовић и Павле Ђокић.

У финалу смо се састали са екипом Средње школе “Свети Трифун” из Александровца која је у полуфиналу била боља од куршумлијске Гимназије. У финалу је виђена једна изузетно узбудљива, борбена и квалитетна утакмица са пуно преокрета. Прво су повели момци из Александровца 3:0 и кад су многи већ видели пораз, наши момци су заиграли много боље и са два гола смо стигли до 3:2. Друго полувреме је донело много бољу игру наших момака који су повели са 4:3, након тога је уследио следећи напад противника и резултат је опет био нерешен. Повели смо и 5:4, међутим противници опет изједначују и то је био и крајњи резулатат регуларног тока игре, 5:5. Стрелци за нашу екипу су били Младеновић Лука 2, Коста Живић, Жељко Мијовић и Давид Стојановић. Након тога се приступило извођењу пенала. Наша екипа је погодила сва три пенала, а противник је промашио последњи пенал и наши момци су победили укупним резултатом 8:7. Очекује нас Републичко такмичење у Новом Саду 25. и 26.5.2024. године. Шта рећи за ово момке, прошле године су били трећи у Србији, покушаће и ове године да понове успех и донесу неку од медаља у своју школу и град.

Овом приликом је и наш професор физичког васпитања Владан Цвејић добио захвалницу Савеза за школски спорт.

Срећно момци на Републичком такмичењу. 💪