У понедељак и уторак (8. и 9. маја) је одржано Републичко такмичење у футсалу за ученике средњих школа на Сребрном језеру. Квалификовале су се осам најбољих екипа у Србији, а међу њима и Техничка школа из Књажевца. Екипе су подељене у две групе,жребом је одлучено да се наша школа нађе у групи А са Техничком школом из Суботице, Зрењанинском гимназијом и Машинско саобраћајном школом из Чачка. У групи Б су биле: Медицинска школа из Косовске Митровице, Техничка школа из Уба, Гимназија из Гњилана и Техничка школа из Костолца.

Наши момци су прву утакмицу играли против ТШ из Суботице. Нисмо најбоље почели, наши момци су превише грешили,а противник је знао да искористи своје шансе и брзо су повели. Наставили смо да нападамо,али на жалост нисмо успели да искористимо неколико изгледних прилика и на крају смо поражени резултатом 5:2. Стеелци за нашу екипу су били: Никола Мишић и Јован Ћирић.

У другом колу смо играли против Зрењанинске гимназије,за нас је та утакмица била веома битна и момци су веома мотивисани ушли у меч и кренули јако од самог почетка. И овог пута није прошло без узбуђења, утакмицу смо решили у своју корист у последњем минуту и победили 3:2. Голове су постигли: Никола Мишић 2 и Јован Ћирић.

У уторак рано ујутру је одиграна и трећа утакмица у групи. Противник је била школа из Чачка. Лепо смо отворили утакмицу и повели, али дошло је до пада игре који су противници знали да искористе, тако је и ова утакмица ушла у неизвесну завршницу коју смо опет решили у нашу корист и победили 4:3. Стрелци: Димитрије Петровић 2 и Јован Ћирић 2.

Групу смо завршили на другом месту са истим бројем бодова као и првопласирана екипа из Суботице, али су они због победе завршили на првом месту и играли финале,а наша школа је са другопласираном екипом из Б групе играла за треће место на турниру. То је била екипа Техничке школе из Уба која је важила за првог фаворита турнира.