ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ/СТАРАТЕЉЕ – Од понедељка, 21. фебруара, настава ће се за све ученике одвијати по 1. моделу, односно непосредно, у школи.

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја од 18. фебруара и одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа настава ће се у наредној седмици (понедељак 21. фебруар – петак 25. фебруар) одвијати по 1. моделу, односно кроз непосредну наставу у школи за све ученике. Настава ће се одвијати по досадашњем распореду часова и звоњења, а у првој смени биће ученици I и II разреда.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију и карактеристике омикрон соја SARS-CоV-2 вируса, и даље је за све време боравка у школи ОБАВЕЗНА употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица. Ношење заштитних маски је обавезно од момента уласка у школско двориште, до изласка из њега.Ученици који припадају следећим категоријама не присуствују настави:

– ученици који болују од COVID-19 или код којих се постави сумња на COVID-19 у периоду који одреди лекар, као и

– ученици који су означени као блиски контакти SARS-CоV-2 позитивних особа и којима је изречена мера карантина у кућним условима.