Наша драга школа прослaвила je 6. јуна 2021. године значајан јубилеј – 90. годишњицу свога рада.
Дан школе, због епидемиолошке ситуације, нисмо прославили као што годинама чинимо, целонедељним разноврсним догађањима и завршном свечаношћу са позоришном представом у Дому културе. То свакако није умањило нашу радост и понос због дугогодишње традиције школе, која се у претходних девет деценија развијала у сваком погледу – кроз нова подручја рада, бољи квалитет наставе и учења, уређење и опремање школског амбијента, успехе на такмичењима, учешће у националним и међународним образовним пројектима…
Кроз све ове године, Општина Књажевац била је сигуран ослонац и подршка школи, без чега све наведено не би било могуће. Успоставили смо, неговали и развијали сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, почевши од учешћа у Програму реформе средњег стручног образовања, спровођења огледа и бројних националних образовних пројеката, до инвестиционих пројеката за опремање школе.
Зато је за све нас била изузетна част да на прослави Дана школе, 11. јуна 2021. године, наши гости буду господин Бранко Ружић, министар просвете, науке и технолошког развоја и први потпредседник Владе и председник општине Књажевац, господин Милан Ђокић, са својим сарадницима.

За ту прилику припремили смо кратак свечани програм, и фото–изложбу, својеврстан времеплов изабраних тренутака из живота школе, као и нови број „ИДЕЈЕ“, школског листа ученика и наставника Техничке школе.

У току посете, наши гости обишли су школу и разговарали са директором школе Љиљаном Жикић о прошлим и текућим пројектима за њено уређење и опремање савременим наставним средствима.

На крају школске 2020/21. године, постоји много разлога за задовољство и захвалност ученика и запослених. У 2018. години, школа је по конкурсу МПНТР за инвестиције у опремање школа добила средства за набавку ИКТ опреме и школских CNC машина, док су у 2021. години одобрени пројекти набавке намештаја и реконструкције видео-надзора. Уз помоћ Општине Књажевац завршена је изградња друге фазе фискултурне сале и један од рачунарских кабинета опремљен новим рачунарима.
Радосне вести за времешну слављеницу, њене младе ученике и духом вечито младе наставнике! Свима желимо много среће и успеха у будућим годинама

Рачунарска лабораторија, наша “петица”. Пројекат „Унапређење квалитета и модернизација наставе и ваннаставних активности у Техничкој школи из Књажевца, опремањем школе савременом ИТ опремом“, финансиран на основу конкурса за инвестиционе пројекте МПНТР 2018. године, био је вредан око 3.000.000,00 динара и подразумевао је формирање рачунарске лабораторије са 15 рачунара, 2 школске CNC машине и новим намештајем, док су у свим осталим учионицама створени услови за мултимедијалну наставу. 

Један од четири рачунарска кабинета, наша “шестица”, опремљена са 15 нових рачунара почетком 2021. године. Рачунари су донација Општине Књажевац, која тиме наставља улагање у квалитетно стручно образовање.