Са првим знацима пролећа почиње и нова грађевинска сезона. Ученици одељења IV-2 наше школе, смера грађевински техничар, једва су чекали да изађу из ђачких клупа и посете неко градилиште. У оквиру блок-наставе, из предмета Испитивање материјала и конструкција, током протекле недеље посетили су градилиште на непокривеном делу градске пијаце, са наставником стручних предмета Миланом Вукићем.

На лицу места могли су да се упознају са поступком припреме и начинима испитивања подлоге за израду завршног слоја конструкције. Пословођa на градилишту их je детаљно упознаo са пројектом за извођење, као и са начинима извођења ових радова.

Представници фирме која изводи радове били су видно одушевљени што се деца наше школе интересују за посету градилишту и надају се њиховим новим посетама будућим градилиштима која се планирају у нашој општини.

Радове на овом градилишту изводи фирма „Strabag“, а то су радови на изради атмосферске канализације и асфалтирању око 3000 m2 непокривеног дела пијаце на коме ће се налазити 125 нових тезги за продају пољопривредних производа из нашег краја. Линк